ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Σωστή Διατροφή
Η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών με βάση το μοντέλο της Κρητικής διατροφής, με βάση της ανάγκες του κάθε ατόμου.


Αδυνάτισμα
Μείωση βάρους, με οριοθέτηση λογικών στόχων τόσο σε κιλά όσο και σε χρονικό διάστημα, με βάση τα όρια για θέματα υγεία και εμφάνισης, καθώς και η συντήρηση μετά.


Αύξηση Βάρους
Με στόχο την αύξηση βάρους με υγιεινό τρόπο, και τη διατήρηση του.


Διατροφή για παιδιά
Από πολύ μικρή ηλικία, με στόχο ανάλογα την περίπτωση, την αύξηση η τη μείωση βάρους, με βάση τις πραγματικές ανάγκες του παιδιού, με εφικτούς στόχους και χρονοδιάγραμμα, και υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.


Διατροφή για τρίτη ηλικία
Ανάλογα με το βάρος και τις ειδικές ανάγκες κάθε ατόμου και τα πιθανά θέματα υγείας.


Διατροφή για αθλητές
Αύξηση μυϊκής μάζας, μείωση λίπους, εξειδικευμένη διατροφή ανά άθλημα.


Διατροφή για εγκυμοσύνη και θηλασμό
Πολύ σημαντική η διατροφή για την κάλυψη όλων των θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται για την κύηση και το θηλασμό καθώς και η τροποποίηση του βάρους όπου χρειάζεται.


Χορτοφαγική διατροφή
Διατροφή και δίαιτα για χορτοφάγους με στόχο την τροποποίηση βάρους όπου χρειάζεται και την κάλυψη των διατροφικών αναγκών.


Νηστεία
Σωστός σχεδιασμός διαιτολογίου κατά τις νηστίσιμες περιόδους.


Ασθένειες - Παθολογικές καταστάσεις
Η σωστή διατροφή είναι φάρμακο. Σχεδόν όλες οι ασθένειες χρειάζονται την κατάλληλη διατροφή για να ρυθμιστούν. Χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, Διαβήτης, πολυκυστικές ωοθήκες, αλλεργίες, γαστρίτιδα, έλκος στομάχου, ηπατικές ασθένειες, νευρική ανορεξία, βουλιμία, μετεωρισμός, αιμορροΐδες, οστεοπόρωση, υπέρταση γονιμότητα κλπ.


Λιπομέτρηση - Μέτρηση
Aνάλυση σώματος για λίπος, νερό, ΔΜΣ, μυϊκή μάζα, μεταβολισμό, μεταβολική ηλικία, οστική μάζα, στόχους σε βάρος κλπ.

© Ξενοκτιστάκης Χάρης | Διατροφολόγος - Διαιτολόγος στις Μοίρες και στο Ηράκλειο στην Κρήτη | Σχεδιασμός & Ανάπτυξη ENTERCITY